سوالات متداول بیمه شخص ثالث اتومبیل

 



تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث برای هر سال چند درصد است؟

تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث برای هر سال پنج درصد است که پس از چهارده سال به حداکثر مقدار خود یعنی هفتاد درصد می‌رسد و متوقف می‌شود. ضمناً با استفاده از هر کوپن، فقط بخشی از تخفیف‌ها از بین می‌رود؛ این در حالی است که در گذشته با یک تصادف تمام تخفیف‌های بیمه شخص ثالث از بین می‌رفت و همین امر موجب می‌شد بیمه‌گذاران در خسارت‌های کوچک تمایلی به استفاده از بیمه شخص ثالث نداشته باشند و ناگزیر خسارت ناشی از تصادف را شخصاً پرداخت کنند تا تمام تخفیف‌هایی که طی چندین سال جمع‌آوری کرده بودند از بین نرود اما در آیین‌نامه جدید این مشکل برطرف شده است.

 


آیا شرکت‌های بیمه خسارت‌های ناشی از حرکت با دنده عقب را پرداخت می‌کنند؟

بله؛ حادثه عبارت است از هرگونه سانحه ناشی از وسایل نقلیه و محمولات آن‌ها از قبیل تصادم، تصادف، سقوط، واژگونی، آتش‌سوزی، انفجار و یا هر نوع سانحه ناشی از وسایل نقلیه بر اثر حوادث غیرمترقبه؛ در نتیجه خسارت‌های ناشی از حرکت با دنده عقب هم جزو تعهدات شرکت بیمه است اما در بسیاری از مواقع برای اثبات حادثه می‌بایست گزارش پلیس وجود داشته باشد



آیا صدور بیمه‌ شخص ثالث قسطی امکان‌پذیر است؟

بله؛ برای بیمه‌گذاران خوش‌حساب و معتبر با ارائه چک امکان صدور بیمه شخص ثالث به‌صورت اقساط وجود دارد. برای اشخاص حقیقی پنجاه درصد نقد و الباقی حداکثر در سه قسط ماهانه متوالی و برای اشخاص حقوقی ( سازمان ،ارگان ،شرکت) متعهد به پرداخت حق بیمه هستند امکان صدور بیمه‌نامه برای کارکنان و بستگان درجه یک ایشان با پرداخت 25 درصد نقد و مابقی در شش قسط وجود دارد



اگر در حین آموزش رانندگی در مراکز مجاز آموزش رانندگی، تصادفی رخ دهد آیا خسارت قابل پرداخت است؟

بله؛ در صورتی ‌که حادثه در حین آموزش رانندگی توسط مراکز مجاز یا آزمون اخذ گواهینامه رخ دهد خسارت توسط بیمه‌گر پرداخت می‌شود.  آموزش‌دهنده یا آزمون‌گیرنده، راننده محسوب می‌شوند و پرداخت خسارت هم بر عهده شرکت بیمه است.

 

در صورت اتصال یدک به خودرو و وقوع حادثه، آیا شرکت بیمه خسارتی پرداخت می‌کند؟

در صورتی که وجود یدک به اطلاع شرکت بیمه رسانیده شده و حق بیمه اضافی بابت این موضوع دریافت شده باشد خسارت‌های ناشی از حمل یدک بر عهده شرکت بیمه است. در غیر این صورت خسارت بر مبنای نسبی حق بیمه پرداخت می‌گردد.


اگر حین مسافرکشی با خودرو شخصی، تصادف منجر به فوت مسافر رخ دهد آیا شرکت بیمه خسارتی پرداخت می‌کند؟

ااحتمال وقوع حادثه خودرویی که مسافرکشی می‌کند از خودرو شخصی بیشتر است لذا حق بیمه خودرویی که مسافرکشی می‌کند بیشتر از خودرو با کاربری شخصی است. حال اگر در زمان خرید بیمه‌نامه نوع کاربری از طرف بیمه‌گذار شخصی اعلام شود و بیمه‌نامه بر اساس کاربری شخصی محاسبه و صادر گردد در صورت وقوع حادثه و فوت مسافر، بخشی از جبران خسارت به عهده بیمه‌گذار خواهد بود. به عنوان مثال اگر حق بیمه اتومبیل شخصی 80 و حق بیمه اتومبیل مسافربر 100 باشد، طبق این فرمول 80 درصد خسارت توسط شرکت بیمه پرداخت می‌شود و 20 درصد باقی‌مانده از راننده مسبب حادثه دریافت خواهد شد.

فرد زیان‌دیده تا چه اندازه می‌تواند مدعی دریافت خسارت مالی از مقصر حادثه باشد؟

خسارت مالی ناشی از حوادث رانندگی صرفاً تا میزان خسارت متناظر وارده به گران‌ترین خودروی متعارف از طریق بیمه‌نامه شخص ثالث و یا مقصر حادثه قابل جبران خواهد بود. منظور از خودروی متعارف خودرویی است که قیمت آن کمتر از پنجاه‌ درصد (50%) سقف تعهدات بدنی که در ابتدای هر سال مشخص می‌شود، باشد. به عنوان مثال اگر یک پراید در تصادف با یک پورشه باعث سقوط پورشه به دره و از بین رفتن کامل آن شود، حتی اگر ارزش پورشه یک میلیارد تومان باشد، مالک پورشه فقط تا سقف 180 میلیون تومان یعنی نصف دیه 360 میلیون تومانی یک مرد مسلمان در ماه حرام در سال 98، حق مطالبه خسارت در دادگاه را دارد و مابقی آن را نمی‌تواند از راننده پراید مطالبه کند. سؤالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که راننده پورشه الباقی خسارت خود را از کجا بگیرد؟ تنها راه چاره این است که هر کسی خودرو گران‌قیمت سوار می‌شود بیمه بدنه تهیه کند و الباقی خسارت را از بیمه بدنه دریافت کند. اگرچه این موضوع خلاف قاعده لاضرر در فقه اسلام است لیکن قانون‌گذار برای حمایت از اقشار ضعیف‌تر جامعه و کاهش آسیب‌های ناشی از فاصله شدید طبقاتی، اقدام به وضع این قانون کرده است.

 

در چه مواقعی مقصر حادثه باید تمامی خسارت یا بخشی از آن را پرداخت کند؟ استثنائات بیمه شخص ثالث کدامند؟
در حوادث رانندگی منجر به جرح یا فوت که به استناد گزارش کارشناس تصادفات راهنمایی و رانندگی یا پلیس‌راه، ‏علت اصلی وقوع تصادف یکی از تخلفات رانندگی حادثه‌ساز باشد، بیمه‌گر مکلف است خسارت زیان‌دیده را بدون هیچ شرط و اخذ تضمین پرداخت کند و پس از آن می‌تواند به شرح زیر برای بازیافت به مقصر حادثه مراجعه کند:

در اولین حادثه ناشی از تخلف حادثه‌ساز راننده مقصردر طول مدت بیمه‌نامه: معادل دو و نیم درصد از خسارت‌های بدنی و مالی پرداخت‌شده
 در دومین حادثه ناشی از تخلف حادثه‌ساز راننده مقصر در طول مدت بیمه‌نامه: معادل پنج درصد از خسارت‌های بدنی و مالی پرداخت‌شده
 ‏در سومین حادثه ناشی از تخلف حادثه‌ساز و حوادث بعد از آن در طول مدت بیمه‌نامه: معادل ده درصد از خسارت‌های بدنی و مالی پرداخت شده

 در موارد زیر بیمه‌گر مکلف است بدون هیچ شرط و اخذ تضمین، خسارت زیان‌دیده را پرداخت کند و پس از آن می‌تواند به قائم‌مقامی زیان‌دیده از طریق مراجع قانونی برای بازیافت تمام یا بخشی از وجوه پرداخت‌شده به شخصی که موجب خسارت شده است مراجعه کند:

 -اثبات عمد مسبب در ایجاد حادثه نزد مراجع قضائی
 -‏ رانندگی در حالت مستی یا استعمال مواد مخدر یا روان‌گردان مؤثر در وقوع حادثه که به تأیید نیروی انتظامی یا پزشکی قانونی یا دادگاه رسیده باشد.
 -در صورتی که راننده مقصر، فاقد گواهینامه رانندگی باشد یا گواهینامه او متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد.  ـ در صورتی‌ که راننده مقصر، وسیله نقلیه را سرقت کرده یا از مسروقه بودن آن، آگاه باشد.


آیا اگر کسی دو یا سه مورد تصادف داشته باشد مشمول جریمه می‌شود؟
بله؛ در صورت وقوع حوادث مالی یا جانی در طول مدت بیمه بر اساس جدول زیر از تخفیف‌های بیمه‌نامه شخص ثالث کسر می‌گردد. در صورتی که خودرو فاقد تخفیف باشد و یا میزان تخفیف از میزانی که باید کسر گردد کمتر باشد، به همان اندازه به حق بیمه پایه اضافه می‌گردد. به عنوان مثال فرض کنید یک پراید ده درصد تخفیف دارد و بر اثر یک حادثه منجر به خسارت مالی یک‌بار از بیمه‌نامه خود به عنوان مقصر حادثه استفاده کرده است. در چنین شرایطی در زمان تمدید بیمه‌نامه می‌بایست بیست درصد از تخفیف‌ها کسر گردد اما از آنجایی که پراید مذکور تنها مشمول ده درصد تخفیف بوده است، لذا ضمن از بین رفتن ده درصد تخفیف، ده درصد دیگر به حق بیمه پایه و معمولی اضافه می‌شود و از بیمه‌گذار دریافت خواهد شد. لازم به ذکر است اگر در یک حادثه هم خسارت مالی و هم خسارت جانی اتفاق افتاده باشد، مبنای محاسبه خسارت جانی است و دو خسارت با هم جمع نمی‌شوند


آیا هنگام فروش خودرو امکان حفظ و انتقال تخفیف‌های عدم خسارت بیمه شخص ثالث به خودرو دیگر وجود دارد؟

بله؛ فروشنده خودرو می‌تواند تخفیف‌های عدم خسارت بیمه‌نامه خود را به‌ وسیله نقلیه دیگری از همان نوع که متعلق به خودش و یا متعلق به همسر، والدین و یا فرزندانش باشد، انتقال دهد.

روش انجام کار: پس از فروش و انتقال سند وسیله نقلیه، با در دست داشتن اصل بیمه‌نامه به واحد صدور بیمه مراجعه نمایید.

با صدور الحاقی برگشت تخفیف عدم خسارت، حق بیمه تخفیف داده‌ شده در زمان صدور بیمه‌نامه از شما دریافت خواهد شد و ضمن ثبت در سیستم نرم‌افزاری شرکت بیمه، روی بیمه‌نامه شما مهر الحاقی زده می‌شود. از این تاریخ به مدت یک سال فرصت دارید تا با معرفی یک خودرو که متعلق به خودتان، همسرتان، والدین یا فرزندانتان باشد از تخفیف‌ عدم خسارت بهره‌مند شوید.

 

آیا تخفیف عدم دریافت خسارت در بیمه شخص ثالث را می توان به خودرویی دیگر منتقل کرد؟
مطابق قانون بیمه شخص ثالث تخفیف های عدم دریافت خسارت متعلق به بیمه گزار می باشد و وی می تواند این تخفیف ها را به خودروی جدید خود در صورتی که همان مشخصات فنی را داشته باشد، منتقل کند. بطور مثال اگر خودرو قبلی چهار سیلندر بود و خودرو جدید هم چهار سیلندر است این انتقال تخفیف امکان پذیر است.
همچنین بیمه گزار این امکان را دارد که تخفیف های عدم دریافت خسارت بیمه شخص ثالث خود را به همسر، فرزندان و والدین انتقال دهد.

شرکت بیمه بابت حق بیمه شخص ثالث چند درصد می تواند تخفیف بدهد؟
مطابق قانون بیمه مرکزی شرکت های بیمه فقط ۲/۵ درصد می توانند برای حق بیمه شخص ثالث به بیمه گزار تخفیف دهند.

 

آیا در صورت تغییر دیه در سال الحاقیه نیاز است؟
قبلا با تغییر دیه در سال بیمه گزار باید الحاقیه بیمه شخص ثالث را تهیه می کرد تا در صورت بروز حادثه شرکت بیمه مطابق مبلغ جدید دیه خسارت را پرداخت نماید ولی جدیدا این الحاقیه حذف و در صورت افزایش دیه در سال سیستم بصورت خودکار سقف تعهدات بیمه شخص ثالث جهت پرداخت مبلغ دیه تغییر میدهد.

 

آیا نرخ حق بیمه شخص ثالث برای رانندگان دارای نمره منفی تفاوت دارد؟
در صورتیکه اشخاص سابقه رانندگی پرخطر و نمره منفی  بالا در سوابق خود داشته باشند چون امکان ریسک بیشتری در تصادفات دارند بنابراین حق بیمه آن ها هم بالاتر است.

اگر شخصی با صحنه سازی قصد گرفتن خسارت از بیمه را داشته باشد چه برخوردی با او می شود؟
افرادی که از طریق صحنه سازی بخواهند از بیمه خسارت دریافت کنند به حبس تعزیری محکوم می شوند و طبق قانون باید دو برابر مبلغ خسارت را به بیمه پرداخت کنند
و همچنین راننده زندانی نخواهد شد.

اگر راننده با تخلف در قوانین راهنمایی و رانندگی باعث وقوع حادثه شود پرداخت خسارت چگونه است؟
چنانچه راننده به دلیل عدم رعایت قوانین رانندگی باعث وقوع حادثه شود خود باید بخشی از خسارت وارد شده را جبران کند و شرکت بیمه تمام خسارت را پرداخت نمی‌کند .
همچنین اگر راننده به دلیل رعایت نکردن قوانین رانندگی
باعث فوت شخص شود باید بخشی از خسارت را خود جبران کند
( بار اول ۲/۵ درصد، بار دوم ۵ درصد و بار سوم به بعد ۱۰ درصد)

 

شرکت بیمه چند روز برای پرداخت خسارت فوتی فرصت دارد؟
چنانچه دادگاه رای به پرداخت خسارت دهد، شرکت بیمه موظف است حداکثر تا دو هفته خسارت را پرداخت نماید و در صورت تاخیر باید روزانه معادل نیم هزارم مبلغ خسارت جریمه شود. همچنین شرکت بیمه موظف است کل خسارت تعیین شده را پرداخت کند و نباید اقدام به راضی کردن بیمه گزار جهت پرداخت کمتر خسارت نماید.

آیا دیه زن و مرد در بیمه شخص ثالث یکسان است؟
طبق قانون بیمه شخص ثالث مبلغ دیه زن و مرد یکسان می باشد.

در صورتی که در زمان حادثه به خود راننده مقصر هم جراحتی وارد شود از پوشش بیمه شخص ثالث برخوردار میشود؟
مطابق قانون بیمه شخص ثالث راننده به عنوان شخص اول، شرکت بیمه شخص ثانی و سایرین شخص ثالث می باشند. در قوانین جدید بیمه شخص ثالث اگر در زمان حادثه راننده یعنی شخص اول هم دچار جراحتی شود،  شرکت بیمه پس از تاییدیه پزشکی قانونی راننده مقصر را هم تحت پوشش خدمات حوادث راننده بیمه شخص ثالث قرار میدهد.

آیا برای دریافت خسارت از طرف بیمه حتما نیاز به کروکی پلیس است؟
در صورتیکه میزان خسارت کمتر از ۹ میلیون تومان باشد دیگر نیازی به کروکی و گزارش پلیس نیست و فقط حضور دو خودرو مقصر و زیان دیده، بیمه نامه شخص ثالث و کارت خودرو برای پرداخت خسارت کافی می باشد.

 

 



BIMEHTAK.com


بیمه شبانه روزی بیمه ایران
آماده ارائه خدمات بیمه  بصورت شبانه روزی  برای سراسر کشور میباشد
ضمنا تمامی مراحل خسارت را بعنوان نماینده  شما بیمه گذار محترم انجام خواهیم داد


 تلفن:  88324795  
09124146265  -  09364146265

 

0 نظر


نظرات